Wie zijn wij?
Contact
Bestellen
Nieuws
3 Day Try-Out pakket
Afslanken
Aankomen
Gezond Ontbijt
Tussendoortjes
Supplementen
Sportvoeding
 
Maaltijdplan
Bereken uw BMI
Herbalife SKIN care
Herbal Aloe Vera
Herbalife info video
Donatie Villa Pardoes
Foto Galerij
Zakelijke kans
Generation H
Feiten
Home
GEZOND ONTBIJT
 
 
Hoe het komt dat een ideaal ontbijt ervoor zorgt dat je de hele dag fit bent!
 
 

Een ideaal ontbijt voorziet het lichaam van alle vitale voedingsstoffen en energie. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel en het insulineniveau binnen de normale waarden. Dit helpt gedurende de dag koolhydraatafhankelijkheid te vermijden.

Op deze manier blijft de eetlust onder controle en verdwijnen de hongeraanvallen voor enkelvoudige suikers (zoals snacks, koek, chocolade, gebak, junkfood en frisdrank). Het lichaam gebruikt zijn eigen opgeslagen vet voor meer energie.

Vertel eens, hoe ziet uw dag eruit?
Heeft u rond 11 uur altijd honger en bent u dan moe?
Heeft u dan zin in een kop koffie en een snack?
Bent u moe en slaperig na de lunch?
Heeft u spijsverteringsproblemen?
Heeft u wel eens hoofdpijn gedurende de dag?
 
Wilt u een gezond ontbijt proeven?
Bel (0570) 63 42 42  of vul dit formulier in >>> klik hier
Bel nu voor geheel vrijblijvende afspraak !
 
Wist u dat...
 
- als uw lichaam na een nacht slapen geen nieuwe energie binnenkrijgt, het automatisch overschakelt op een tragere verbranding?
- uw lichaam 1 liter vocht gebruikt tijdens de nacht door transpireren en ademen?
- een uitgebalanceerd ontbijt de spijsvertering op gang brengt en daardoor de stoelgang stimuleert?
- diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een goed ontbijt het beste is om de dag mee te beginnen als u wilt afvallen en op gewicht wilt blijven?
- als u het ontbijt overslaat, uw lichaam niet goed kan functioneren?
- als u het ontbijt overslaat, uw eetpatroon gedurende de dag verstoord is?
 
Dus uw lichaam wordt ‘s ochtends “leeg” wakker!
   
Wat is dan precies een goed en gezond ontbijt?
   
Traditioneel Europees ontbijt?
 
In de ochtend veroorzaken enkelvoudige suikers (b.v. brood, suiker, gezoete ontbijtgranen, zoet beleg, crackers, enz) een onmiddellijke stijging in de bloedsuikerspiegel, die boven de normale waarden uitstijgt. Met als gevolg een daling in de bloedsuikerspiegel onder het normale niveau.
   
   
Ontbijt overslaan?
 
Door het overslaan van het ontbijt zakt de bloedsuikerspiegel onder de normale waarden. Het energieniveau daalt en er ontstaat een hongergevoel. Om de honger te stillen en de energiedip te overwinnen, worden er enkelvoudige suikers genuttigd (bv. koffie of thee met suiker, een koekje, etc). Deze veroorzaken een onmiddellijke stijging in de bloedsuikerspiegel.
   
   
Net als bij het traditionele Europese ontbijt veroorzaakt het overslaan van het ontbijt afwisselend een daling en stijging van de bloedsuikerspiegel.
   
Het lichaam is uit balans! Dit patroon herhaalt zich 2 Š 3 keer per dag: een vicieuze cirkel.
   
De oplossing?
 
Een ideaal ontbijt voorziet het lichaam van alle vitale voedingsstoffen en energie. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel binnen de normale waarden. Dit helpt gedurende de dag het verlangen naar koolhydraatrijke voeding te vermijden. Op deze manier blijft de eetlust onder controle en verdwijnen de hongeraanvallen voor enkelvoudige suikers (zoals snacks, koek, chocolade, gebak, junk-food, frisdrank, etc).
 
 
Het lichaam blijft in balans en gebruikt zijn eigen opgeslagen vet voor meer energie.
 
Kies nu voor het ideale gezonde ontbijt
 
Ons basisprogramma voor een gezond ontbijt:
OCHTEND:  Formule 1 voedingsshake, AloŽ siroop en kruidendrank.
OVERDAG: Thermojetics Kruidendrank
 
 
EIGENSCHAPPEN:
Formule 1 voedingsshake:
 • Weinig calorieŽn
 • Cellulaire voeding, dus binnen 20 minuten opgenomen.
 • Deze speciaal geformuleerde samenstelling, gecreŽerd m.b.v. geavanceerde voedingsmiddelentechnologie, bevat makkelijk opneembare, hoge kwaliteit sojaproteÔne, koolhydraten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels.
AloŽ siroop:
 • 100 voedingsstoffen waarvan 70 voor de spijsvertering
 • Ontstekingsremmend
 • Reinigt de darmen, voedingsstoffen worden beter opgenomen
 • Helpt voeding te verteren
 • Verbetert de stoelgang
Thermojetics Kruidendrank:
 • Reinigt en helpt afvalstoffen afvoeren

 • Vet wordt beter verbrand

 • Geeft meer energie door Guarana

Wilt u een gezond ontbijt proeven?
Bel (0570) 63 42 42  of vul dit formulier in >>> klik hier
Bel nu voor geheel vrijblijvende afspraak !
 
Ontbijt nieuws
 

Niet ontbijten = slechter presteren

 

Werknemers die niet ontbijten, maken meer fouten tijdens hun werk of studie en zijn minder oplettend in het verkeer, blijkt uit onderzoek van Motivaction. Zonder ontbijt blijft het lichaam langer 'wazig'. Om te kunnen presteren heeft het lichaam grote behoefte aan brandstof, ontbijten is hiervoor essentieel.

Meer dan de helft van de ruim 500 ondervraagde Nederlanders gelooft na een goed ontbijt minder brokken te maken dan het wanneer het ontbijt is overgeslagen. 72 procent gaf aan ontbijten noodzakelijk te vinden om zijn werk goed te kunnen doen. Volgens 65 procent zijn ontbijters succesvoller in werk of studie dan niet-ontbijters.
Ook psychofysioloog dr. S. van Eekelen onderschrijft het belang van een ontbijtje, en niet alleen voor volwassenen. Van Eekelen: 'Het verband tussen niet ontbijten en schoolprestaties bij kinderen is ook veelvuldig onderzocht. De resultaten tonen massaal een afname in aandacht en vooral in geheugen.'

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat meer dan de helft van de vrouwen (54 procent) denkt in het verkeer minder alert te zijn dan mannen (45 procent) wanneer ze niet hebben ontbeten. Daarnaast heeft niet ontbijten effect op relaties: meer dan een vijfde geeft aan dat niet ontbijten zorgt voor meer ruzie tussen stellen. Een derde stelde zonder ontbijt meer te snauwen.

Bron: P&O actueel

Het artikel is hier te vinden!

 
Ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag
 
Na de 10 tot 12 uur 's nachts zonder voedsel, zijn de energiereserves laag en je lichaam en hersenen hebben brandstof nodig. Wat u kiest om te eten bij het ontbijt kan van invloed zijn op uw humeur, lichamelijke en geestelijke prestaties, uw gewicht en uw algemene en lange termijn gezondheid.

De meeste voedingsdeskundigen beoordelen het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag.

Onderzoekers in Nottingham hebben de effecten onderzocht van het overslaan van het ontbijt op het energiemetabolisme en hebben geconstateerd dat overslaan van het ontbijt heeft geleid tot een hogere cholesterol en lagere insulinegevoeligheid, beiden risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Het ontbijt kan helpen bij gewichtsbeheersing

Als u het ontbijt overslaat, heeft u veel meer kans om de loop van de morgen honger te krijgen en te grijpen naar een snack dat hoog is in calorieŽn en vet, maar laag in voedingsstoffen en vezels. Onderzoek onder volwassenen geeft aan dat mensen die ontbijten meer kans hebben om het ideale gewicht te hebben, dan mensen die het ontbijt overslaan.

Het ontbijt kan de hersenen een boost geven

Verschillende studies hebben aangetoond dat kinderen die het ontbijt overslaan in de ochtend minder goed zijn in probleemoplossende taken. Spreekvaardigheid, creativiteit en het vermogen om nieuw verworven feiten te herinneren zijn eveneens beÔnvloed. Meer dan 1300 kinderen hebben deelgenomen aan een online onderzoek uitgevoerd door een vooraanstaande cognitieve onderzoekseenheid, Cognitive Drug Research Ltd, als onderdeel van Farmhouse Breakfast Week 2004. De resultaten toonden duidelijk aan dat kinderen die ontbijten hogere cognitieve functies hebben en dus beter kunnen opletten en sneller reageren op bepaalde taken. Docenten in Schotland meldden dat de concentratie in de klas was verbeterd als gevolg van de invoering van ontbijtclubs, terwijl de kinderen zeiden dat ze daardoor meer plezier op school hadden. Maar het zijn niet alleen de kinderen die minder goed presteren als ze het ontbijt overslaan, andere studies geven aan dat volwassenen die ontbijten vaak sneller werken, minder fouten maken in logica testen en dat ze een beter geheugen hebben in vergelijking met mensen die niet ontbijten.

Een gezond, evenwichtig ontbijt biedt noodzakelijke voedingsstoffen

Het ontbijt levert een belangrijke impuls aan onze inname van vitaminen, mineralen en vezels, en uit onderzoek blijkt, dat het moeilijk kan zijn om de inname van deze voedingsstoffen in te halen als u het ontbijt mist. Mensen die ontbijten, hebben meer kans te voldoen aan de benodigde inname van ijzer, calcium en B-vitamines dan degenen die het ontbijt overslaan.

Ontbijt houdt ons gelukkig en gezond
Uit een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Cardiff blijkt dat mensen die ontbijten minder vaak last hebben van verkoudheid en griep.

Studies uitgevoerd aan de Universiteit van Bristol hebben de ontbijtgewoonten onderzocht van 126 vrijwilligers in de leeftijd tussen 20 en 79 en hebben hun geestelijke gezondheid beoordeeld. Uit de resultaten bleek dat, zelfs rekening houdend met het feit dat de ontbijteters vaak een gezondere levensstijl hebben, degenen die elke dag ontbijt aten, minder depressief waren, minder emotioneel belast en een lagere mate van stressgevoeligheid hadden in vergelijking met degenen die de eerste maaltijd van de dag overslaan.

 
Wilt u een gezond ontbijt proeven?
 
Voor een gratis vrijblijvend voedingsadvies kunt u ons altijd bellen of e-mailen!
06-15 00 16 61 / 06-53 36 31 26 E-mail: info@droomdieet.nl / marieke.vaartjes@gmail.com
 

Top

 
 
  |    HOME     |    DISCLAIMER      |      PRIVACY      |      ALGEMENE VOORWAARDEN      | 
 Herbalife logo's, de naam, foto's en productverwijzingen zijn exclusief eigendom van Herbalife International
Copyright 2004 / 2015 Droomdieet.nl  -  Alle rechten voorbehouden.  Powered by Herbal Webdesign